УНИВЕРЗИТЕТ СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ-СКОПЈЕ
  ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ

 ИНСТИТУТ ЗА ГЕОГРАФИЈА

  Географијата го движи Светот - биди и ти Географ!!!...веб страница на Институтот за географија-една од најстарите високообразовни институции во Република Македонија...geografija.pmf.ukim.edu.mk...

Датум: 10/27/2011   English

Почетна

За Институтот

       Општо

       Студии

       Стручен кадар 

Насоки

       Наставна 

       ГИС 

       Физичка географија 

       Демографија 

       Туризам 

Втор циклус

Трет циклус

Известувања

Изданија

Галерија

Линкови

 

www.igeografija.mk 

  КОНТАКТ:
  Гази Баба бб

  П. Фах 162
  1000 Скопје
  Република Македонија
  тел. 389 2 3249716
ПОСЕТИТЕЛИ
 
 

 

ФОТОГАЛЕРИЈА И ВИДЕО-КЛИПОВИ ОД ТЕРЕНСКИТЕ НАСТАВИ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ГЕОГРАФИЈА


Дојран

Терен, 1997


Кон Грција

Терен, 1997


Меѓународен географски симпозиум Охрид, 2009 година


Будимпешта, 2010

Дел од теренската со студентите од Институтот за географија до Моравија.Шкоцијанска Јама

Словенија, 2010Мариово

Април, 2011


Мариово

Април, 2011

Везув, април-2011


Драч, Албанија-2007


Воден

Грција, 2007


Петралона

Грција, 2007Тирана

Албанија, 2007

Терен, 2006

Планина ГаличицаТерен, 2004

Метеора-Грција

Плитвице

Хрватска, 2010


Куклица

Природник, 2004


Ѓуриште

Терен, 2004
на терен

од Смоларски водопад, 1999


Терен, 1999

Смоларски водопад


Страницата е ажурирана на 14.10.2011 година. Содржините се од информативен карактер. Сите права се заштитени.

Изработка и ажурирање на страницата: Ивица Милевски. Вашите сугестии и коментари можете да ги пратите на: ivica@iunona.pmf.ukim.edu.mk